Harput Tavrı Sala Yarışması Düzenlendi

Türkiye'de ilk defa Elazığ'da sala okuma yarışması düzenlendi.

Harput Tavrı Sala Yarışması Düzenlendi

Elazığ Merkez Saray Camiinde gerçekleşen yarışmayı ulusal yayın yapan Kanal Fırat ve Kanal 23 televizyonları tarafından canlı olarak yayınlandı.

Yarışmaya il ve ilçelerden 23 görevli müracaat etmiş olup 20 kişi yarışmaya katıldı.

Sunuculuğunu il müftülüğü personel müdürü Ali Gün’ün yaptığı yarışmada vatandaşlar duygu dolu güzel anlar yaşadı.

İl Müftü Yardımcısı Özer Cömert’in başkanlığında oluşturulan beş kişilik komisyonun değerlendirmeleri sonucunda Elazığ Merkez İhsaniye Camii Müezzini Alpaslan Genç birinci, Elazığ Merkez Polisokulu Vekil İmamı Kadir Ataç ikinci, Elazığ Merkez Kavakpınarı Köyü Camii İmamı Yakup Gül üçüncü oldu.

İl Müftüsü Müftü Aydın, yarışma sonunda yaptığı açıklamada, "Burada amaç İl Müftülüğümüzün Mevlid-i Nebi Haftası etkinlikleri çerçevesinde personelimizin yeteneklerini geliştirme, planlı çalışma alışkanlığını kazandırmak, kişisel gelişimlerini ve kendilerini yetiştirmelerinin devamlılığını ve mesleklerini cesaretle yapacak şekilde kendilerine güven duymalarını sağlamaktır. Bugün katılan 20 din görevlilerimizle bu güzel yarışmayı tertipledik ve Türkiye’de bir ilki gerçekleştirmekten memnunuz, katılımlarınız için Allah hepinizden razı olsun" dedi.

Dereceye girenlere Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları, İl Müftüsü Selami Aydın, Harput Eğitim Merkezi Müdürü Turgut Tunç ve TEİAŞ Bölge Müdürü Ahmet Saraç tarafından ödüller verildi. Müftü Aydın’ın duası ile program son buldu.

Elazığ Medya

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER