Sağlık Çalışanlarının Vardiya İsyanı!

Fırat Üniversitesi Hastanesi Yönetimi, sağlık personelinin çalışma saatlerini değiştirdi. Yeni düzenleme ile hastanede 3 vardiya sistemine geçildi. Bu karar sağlık çalışanlarının tepkisiyle karşılandı.

Sağlık Çalışanlarının Vardiya İsyanı!

Fırat Üniversitesi Hastanesinde görev yapan yaklaşık 200 sağlık çalışanı, hastane yönetiminin çalışma saatlerini değiştirip, üç vardiya sistemine geçmesine tepki gösterdi.

Başhekimlik önünde toplanan sağlık çalışanları, kararın yeniden gözden geçirilmesi için yönetimle görüşmek istedi. Ancak başhekimle görüşmelerine izin verilmeyen sağlık çalışanları uzun süre bekleyişlerini sürdürdü. Çalışanların bağlı olduğu sendika yöneticileri hastaneye gelerek yetkililerle konuyu görüştü. Görüşme sonrasında herhangi bir açıklama yapılmadı.

"GEÇ SAATLERDE EVİMİZE NASIL GİDECEĞİZ"

Bazı sağlık çalışanları gazetemize yaptığı açıklamada, pandemi döneminde iş yükü artan sağlık çalışanlarının vardiya sistemi ile çalışmasının mümkün olamadığını dile getirdiler.

Vardiya sisteminin 08:00 - 16:00, 16:00-00:00, 00:08:00 olarak düzenlendiğini aktaran çalışanlar, "Gece vardiyasına kalan insanlar evlerine nasıl gidecekler? nasıl istirahat edecekler? İl dışına gidip gelen arkadaşlarımız var, onlar nasıl gidip gelecek?" diye tepkilerini dile getirdi.

BAŞHEKİMLİK'TEN MESAİ DÜZENLEMESİNE İLİŞKİN AÇIKLAMA YAPILDI

Fırat Üniversitesi Hastanesi Başhekimliği, hastanede yapılan mesai düzenlemesine ilişkin açıklama yaptı.

Açıklamada şu ifadelere yer verildi: "Üniversite hastanemiz, ilimize ve Doğu Anadolu Bölgesi’ ne kaliteli hizmet sunan uluslararası nitelikte bir sağlık kurumudur. Hastanemizde görevli akademisyenlerimiz, araştırma görevlilerimiz, hemşirelerimiz ve sağlık çalışanı arkadaşlarımız, büyük bir özveri ile çalışmakta; üniversitemizin kamusal sorumluluklarını başarıyla yerine getirmektedir.

Ülkemizin ve insanlığın olağanüstü günlerden geçtiği küresel Covid-19 pandemi nedeniyle; iş yükü ve yoğunluğu ciddi derecede artan meslek gruplarından biri olan hemşire arkadaşlarımızın yoğunluğunu azaltmak, yorgunluğa bağlı gerçekleşebilecek hataları minimize etmek, aynı zamanda teması engelleyerek salgının çalışanlarımız arasında yayılımını azaltmak ve kamusal yararı sağlamak adına Yataklı Tedavi Kurumları İşletme Yönetmeliği Yönetim Hizmetleri’nin 38. maddesinin ikinci paragrafında yapılan “Hastane baştabipleri, sağlık hizmetlerinin sürekliliği ve kesintiye uğramaması amacıyla personel sayısını da dikkate alarak vardiya ve nöbet gibi hizmetlerde farklı çalışma saatleri belirleyebilir” açıklamasına istinaden 08:00-16:00/16:00-08:00 şeklindeki mesai saatlerini; 08:00-16:00/16:00-00:00/00:00-08:00 şeklinde üçlü mesai sistemiyle değiştirilmiştir.

Cumhurbaşkanlığımızın 2 sayılı Genel Kadro ve Usulü Hakkındaki Kararnamesi’nin 8. maddesinin ikinci fıkrasının (c)  bendi uyarınca, hastanemizde 20 Kasım 2020 tarihine kadar toplam 161 hemşire göreve başlamıştır. Cumhurbaşkanlığımızın bu kararnamesi ile hastanemizde görev yapan hemşire sayımız 775’e ulaşmıştır. Yukarıda bahsedilen yönetmelik gereğince ve hastanemizin yeterli derecede hemşire sayısına ulaşmasından dolayı üçlü mesai sistemine geçilmesine karar verilmiştir. Hastane yönetimimiz bu kararı ile hasta ve çalışanların sağlığını ve güvenliğini en üst seviyeye çıkarmak, Covid-19 salgını ile mücadelede başarılı olmak ve yoğun çalışma ortamındaki çalışanlar üzerinde oluşan fizyolojik, psikolojik ve sosyolojik zararları en aza indirgemeyi amaçlamaktadır. Kamuoyuna saygıyla duyurulur."

Elazığ Medya

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER