Amca Yeğen, Kendi Kendini Şarj Eden Otomobil Sistemi Geliştirdi

Elazığ'da özel bir okulda eğitim gören 15 yaşındaki Yunus Dilegen, amcası ile birlikte önemli bir projeye imza attı. Genç adam ve amcası, hiçbir akaryakıta ihtiyaç olmadan, kendi kendini şarj eden otomobil sistemi geliştirdi.

Amca Yeğen, Kendi Kendini Şarj Eden Otomobil Sistemi Geliştirdi

Projeyi test eden amca ve yeğen, başarılı sonuç elde etti. Geliştirilen sistem ile otomobilin enerjisi yüzde 30'a düştüğü an sistem devreye giriyor ve otomobil kendi kendini şarj ediyor.
"BİZİM PROJEMİZ ÇOK FARKLI"
Genç mucit Yunus Dilegen, projeye ilişkin yaptığı açıklamada, "Amcam Recep Dilegen Giresun Üniversitesi'nde öğretim üyesi. Amcamla birlikte bu projenin üzerinde 2,5 yıldır çalışıyorduk. Bu yıl Koronavirüs nedeniyle karantina sürecini evde geçirdik. Bu süreç bizim için çok iyi oldu. Evde bu projenin üzerinde daha yoğun bir şekilde çalıştık. Projeyi bitirdik. Olumlu sonuç elde ettik. Bu projede tam olarak yüzde 100 elektrikli otomobil bir de gerekli maddi imkan lazım. Bu proje ile arabalar kendi enerjini kendi üretip, kendi kendini şarj edecek. Bu noktada bazı otomobiller var. Hibrit sistemi ile çalışanlar. Bunlar içten yakma motorlar. Bu araçlara benzin konuluyor. Bizim projemiz bundan çok farklı. Hiçbir şeklide benzin yada bir sıvı konulmuyor. Enerjisini kendi üretip, kendi kendini şarj ediyor. Bu projenin yerli ve milli bir proje olmasını istiyoruz. Özel bir firma bunun üzerinde çalışıyor. Biz de bunu hızlı bir şekilde işleve koyup, üretime geçmek istiyoruz. Bu proje için faydalı modüle başvurduk. Şu anda projemiz başvurduğumuz tarihten itibaren koruma altına alındı." dedi.
"MENZİL SINIRINI ORTADAN KALDIRIYORUZ"
Sayın Cumhurbaşkanımızın önderliğinde kurulan elektrikli otomobiller için biz bunu üretmek istiyoruz. Çabamız bu yönde. Butoblar yarım saat içerisinde yüzde 80 şarj oluyor. 500 Km'lik menzilli var. Biz bu menzili ortadan kaldırıyoruz. Bizim yapacağımız sistemde bir anakart takacağız. Enerji yüzde 30'a düştüğü an şarj etmeye başlayacak. Yüzde 80'e çıkınca şarj otomatik olarak kesecek. Tob için üniteler üretilecek. Bunlar için de yüklü miktarda para gerekiyor. Bu projeyi kendi imkanlarımızla yapabildik. Bize destek sağlanırsa bu projenin daha iyi yerlere geleceğini düşünüyoruz. Bundan eminiz." ifadelerine yer verdi.

Elazığ Medya

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER