Tarih kokan kolonya dükkanında 41 yıldır Türkiye’ye koku üretiyor

Elazığ’da yaşayan Güven Buldaç, baba mesleği kolonya üretimini 30 metrekarelik iş yerinde devam ettirerek, 41 yıldır ürettiği ürünlerini Türkiye’nin dört bir tarafına gönderiyor.

Tarih kokan kolonya dükkanında 41 yıldır Türkiye’ye koku üretiyor

Elazığ’da yaşayan Güven Buldaç, baba mesleği kolonya üretimini 30 metrekarelik iş yerinde devam ettirerek, 41 yıldır ürettiği ürünlerini Türkiye’nin dört bir tarafına gönderiyor.

Elazığ’ın ilk kolonya imalatçıları arasında yer alan babası Yaşar Buldaç’ın yanında 6 yaşından itibaren çalışmaya başlayan 49 yaşındaki 2 çocuk babası inşaat mühendisi Güven Buldaç, kolonyacılık mesleğini tutkuyla sürdürüyor. 59 yıllık mazisi olan baba mesleği kolonya üretimini 30 metrekarelik iş yerinde devam ettiren Buldaç, Elazığ ile özdeşleşmiş Elazığ Geceleri ve Harput Sefası adını verdiği kolonya çeşitlerini Türkiye’nin dört bir yanındaki müşterilerine ulaştırıyor.

"Tahsilimi inşaat üzerine yaptığım halde bu 30 metrekare dükkân bana daha cazip geldi"

Babasının kendisine bıraktığı mirasa sahip çıktığını ifade eden Güven Buldaç, "Babam 1953 yılında İstanbul’da ünlü bir kolonya fabrikasında işe başlıyor. Orada bir müddet çalıştıktan ve işi öğrendikten sonra ’Bu işi neden ben memleketimde yapmıyorum’ deyip Elazığ’a geliyor. Elazığ’da önce kendi çapında küçük bir imalathane kuruyor. Altı yaşından itibaren adeta gönül verdim çalışmaya başladım. O gün bugündür çalışıyorum. Tahsilimi inşaat üzerine yaptığım halde bu 30 metrekare dükkan bana daha cazip geldi. O işlerimin yanında bu işi de yürütmek istedim. Devam ederek bugünlere geldik. Baba mesleğini sürdürdüğüm için gayet mutlu ve gururluyum. Babamın adını devam ettirmek çok güzel bir durum" dedi.

"Elazığ’ın adını Türkiye’ye duyurmak önemli"

Doğunun ve Elazığ’ın adını tüm Türkiye’de duyurmanın çok güzel bir duygu olduğunu aktaran Buldaç, "Tabii alışagelmiş kolonyaların dışında kendimize özgü babamın formüllerini yaptığı kolonyaları da satıyoruz. Elazığ Geceleri, Harput Sefası gibi Elâzığ’ımızın adını duyurmaya çalışıyoruz. Tezgâhımızı çok değiştirmemeye gayret etmeye çalışıyorum. 35 yıldır bu dükkandayım, artık gelenler resim çektirmeye geliyor. ’Çocukluğum burada geçti, beş yaşındaydım, şimdi 30 yaşındayım. Dükkân halen yerinde duruyor’ diyorlar. Bunlar çok güzel şeyler. Türkiye’de kolonya sektörü aslında çok yoğun, her ilin kendine has kolonyaları var. Mesela Balıkesir’in zambağı, İzmir’in altın damlası ve gizli çiçeği, Isparta’nın gülü, Trabzon’un hamsi, Malatya’nın kayısı kolonyaları var. Biz de ’Elazığ’ın neden bir kolonyası olmasın’ diye düşündük ve Elazığ Harput Sefası ve Elazığ Geceleri kolonyalarını yaptık. Çok tutuldu ve büyük bir ilgi gördü. Elazığ’ımızın ismini kolonyayla da olsa başka şehirlerde duyurabilmenin zevkine vardık. Çeşitli illerde bayiliklerimiz var. Satışlarımız güzel, memnunuz. Müşteriler de çok güzel bir şekilde ilgi gösteriyor” diye konuştu.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER