Acıpayam Köyü Camii İbadete Açıldı

Elazığ'da 24 Ocak'ta meydana gelen 6,8 büyüklüğündeki depremde ağır hasar gördüğü için yıkılan  Acıpayam Köyü Camii yeniden inşa edildi.

Acıpayam Köyü Camii İbadete Açıldı

Köy Muhtarı ve Cami Dernek Başkanının öncülüğünde Enes Sertkaya ailesinin ve köy halkının katkılarıyla kısa bir süre içerisinde bitirilen camii ibadete açıldı.

Elazığ Valisi Erkaya Yırık’ın da açılışına katıldığı törende İl Müftüsü Selami Aydın kısa bir konuşma yaptı.

Müftü Aydın;  "Allah'ın mescitlerini sadece, Allah'a ve ahiret gününe inanan, namaz kılan, zekat veren ve ancak Allah'tan korkan kimseler onarır. İşte onlar doğru yolda bulunanlardan olabilirler.Tevbe Suresi 18. Ayet) Peygamber efendimiz de kim Allah için bir mescit inşa ederse Allah’ta cennette ona bir köşk nasip eder diyerek emeği geçen herkese teşekkür etti, Allah razı olsun" dedi.

Elazığ Valisi Erkaya Yırık ise yaptığı konuşmada, "Camiler , Mescitler Allah’ın evidir. Ancak inananlar ve Müslümanlar bu camileri bu mescitleri inşa ederler. Sizler Köy Muhtarı ve halkı depremde ağır hasar alan caminizin yerine inananlar olarak geçmişini bilen geleceğine güvenen insanlar olarak bu camiyi yaptınız. Sizlere teşekkür ediyorum" dedi.

Konuşmaların ardından caminin kurdelesi kesilerek ibadete açıldı.

Elazığ Medya

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER