Elazığ’dan Karabağ’da Tarih Yazan Kahramanlara Mektup

Elazığ Belediyesi, Azerbaycan Cumhuriyeti Elazığ Temsilciliği  ve Manas Yayıncılık, Karabağ'da Ermenistan'a karşı mücadele veren Azerbaycan ordusuna destek vermek amacıyla 'Elazığ’dan Karabağ’da Tarih Yazan Kahramanlarımıza Mektup' adlı bir faaliyet düzenleyecek.

Elazığ’dan Karabağ’da Tarih Yazan Kahramanlara Mektup

Manas Yayıncılık'tan konuyla ilgili yapılan açıklamada, "Karabağ, Azerbaycan'dır. Karabağ Azerbaycan'ın bölünmez parçasıdır.  İşte bu öz vatanımızın toprakları, 1991-1993 yılları arasında Ermenistan tarafından işgal edildi. Ermeniler, işgal ettikleri bu topraklarda kardeşlerimize zulmettiler. 26 Şubat 1992 tarihinde, tarihe “Hocalı Katliamı” olarak geçen sivillere karşı giriştikleri insanlık dışı uygulama ile bir gecede 613 Azerbaycan Türk’ünü katlettiler. Azerbaycan, 30 yıl dünyanın bu haksız işgali ve zulmü kaldırmasını ve Karabağ’ın gerçek sahiplerine teslimini bekledi.

Ermeniler, hiç boş durmadılar, yaptıkları yetmezmiş gibi Azerbaycan topraklarına, sivil halka saldırdılar. Gözü dönmüş Ermenilere bir ders verilmesi ve Karabağ topraklarının kurtarılması vakti geldi. Şanlı Azerbaycan Ordusu Karabağ’da pek çok yerleşim yerini işgalden kurtardı ve kurtarmaya devam ediyor. Türkiye Cumhuriyeti de her zaman olduğu gibi Azerbaycan’ın yanında yer aldı.

Şanlı Azerbaycan bayrağını Karabağ’da yeniden dalgalandıran kahraman askerlerimize minnet ve şükranlarımızı ifade etmek için 27 Ekim 2020 Salı günü, 10.00-17.30 saatleri arasında Elazığ Öğretmenevi önünde  “Elazığ’dan Karabağ’da Tarih Yazan Kahramanlarımıza Mektup” adlı bir faaliyet düzenleyeceğiz. Allah askerimizin yar ve yardımcısı olsun diyor ve yüreği Azerbaycan için çarpan Elazığ’ın vatansever insanlarını, kardeşlerimizi bu faaliyetimize davet ediyoruz." denildi.

Elazığ Medya

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER