'Her Mahalleye Semt Kütüphanesi' Projesi Hayata Geçiyor

Elazığ Belediyesi, çocuklar ve gençlere kitap okuma alışkanlığı kazandırmak ve donanımlı ders çalışma ortamları hazırlamak amacıyla semt kütüphaneleri açıyor.

'Her Mahalleye Semt Kütüphanesi' Projesi Hayata Geçiyor

Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları’nın seçim vaatleri arasında yer alan ‘Her Mahalleye Semt Kütüphanesi’ projesi kapsamında yapılan Yeni Mahalle Semt Kütüphanesi’ tüm hazırlıklarını tamamladı.
Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü koordinesinde Yeni Mahalle Renkli Sokak’ta hizmet verecek Semt Kütüphanesi kısa süre içerisinde öğrenciler ve kitapseverlerle buluşacak.
Okuma salonları ve ders çalışma ortamlarının bulunduğu kütüphanede yaklaşık 5 bin eser yer alıyor. Tarih, fikir-düşünce, dini yayınlar, psikoloji, sosyoloji, felsefe, çocuk ve çocuk gelişim yayınları, Türk klasikleri, doğu klasikleri, modern batı klasikleri ve şehir tanıtım kitaplarının yer aldığı kütüphane, yediden yetmişe her kesimin ilgisini çekecek donanıma sahip.
Elazığ Belediyesi’nden yapılan açıklamada; Şehrin kültür-sanat hayatına katkı sunmak amacıyla başlatılan ‘Her Mahalleye Semt Kütüphanesi’ projesi kapsamında çalışmalar devam ediyor. Öğrencilerin bilgiye ulaşma ve uygun ortamda ders çalışma ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla kurulan semt kütüphanemiz, kısa süre sonra hizmete sunulacak. Bunun yanında yapımı devam eden Gümüşkavak, Çaydaçıra ve Fevzi Çakmak mahallelerindeki kütüphaneler ise kurulum aşamasına yaklaştı. Kısa süre içerisinde hazır hale gelecek olan kütüphanelerimiz toplu açılış töreniyle birlikte hizmete sunulacaktır.’ ifadelerine yer verildi.

 

Elazığ Medya

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER