İTTİFAK 2023'E KADAR DEVAM EDECEK

MHP Elazığ İl Başkanlığı kongresinde konuşan MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın, "Türkiye'de genel siyaseti yöneten bir mevcut siyasi iktidarımız var. Bu siyasi iktidarı Cumhur ittifakı mantığı içerisinde destekleyen de bir MHP var. Bu süreç 2023'e kadar devam edecek" dedi.

 İTTİFAK 2023'E KADAR DEVAM EDECEK

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Elazığ İl Başkanlığı 13. Olağan Kongresi gerçekleştirildi. Tek liste ile gidilen kongrede, mevcut il başkanı Semih Işıkver, yeniden MHP Elazığ İl Başkanı seçildi.

Yakup Kılıç Spor salonunda gerçekleştirilen kongreye, MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın, MHP İstanbul Milletvekili Arzu Erdem, MYK ve MDK üyeleri, Malatya, Kahramanmaraş, Van, Batman, Bitlis, Amasya, Bingöl, Gümüşhane, Siirt, Muş, Şanlıurfa, Tunceli İl Başkanları, Elazığ il, ilçe ve belde teşkilatları, il genel meclisi ve belediye meclisi üyeleri, Ülkü Ocakları teşkilatı ve partililer katıldı.

AK PARTİ YİNE YALNIZ BIRAKMADI

Cumhur ittifakının ortağı AK Parti, merkez ilçe kongresinde olduğu gibi il kongresinde de MHP'yi yalnız bırakmadı. MHP İl kongresine AK parti Elazığ Milletvekili Zülfü Demirbağ, AK Parti İl Başkanı Şerafettin yıldırım ve Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları da katıldı.

SEYİRCİ KOLTUKLARINA ŞEHİT ÜLKÜCÜLERİN FOTOĞRAFLARI KONULDU

Türk Bayrağı, Atatürk, Alparslan Türkeş ve Devlet Bahçeli'nin dev posterlerinin asıldığı salonda ayrıca, seyirci koltuklarına ülkücü şehitlerin fotoğraflarının konulduğu görüldü. Divan teşekkülünün ardından MHP Genel Başkanı Dr. Devlet Bahçeli'nin kongreye gönderdiği mesaj okundu.

YALÇIN: "919 İLÇE, 72 İLDE KONGRELERİMİZİ TAMAMLADIK"

Kongrenin divan başkanlığını yapan MHP Genel Başkan yardımcısı Semih Yalçın, Milliyetçi Hareket Partisi'nin 9 Ağustos 2020 tarihi itibariyle 13. olağan kurultay hazırlıklarına başladığını belirterek, "Bu minval üzere öncelikli olarak ilçe kongrelerini, bilahare il kongrelerini başlattık. Partimiz bugüne kadar Türkiye genelinde 919 ilçe kongresini tamamlayarak, ilçe kongrelerini sona erdirmiştir. Yine 19 Eylül itibariyle başlatmış olduğumuz il kongreleri ise bugün itibariyle 72 rakamına ulaştı." dedi.

"CUMHUR İTTİFAKI 2023'E KADAR DEVAM EDECEK"

Türkiye'nin genel siyasetine ilişkin değerlendirmelerde bulunan Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın, "Türkiye'de genel siyaseti yöneten bir mevcut siyasi iktidarımız var. Bu siyasi iktidarı Cumhur ittifakı mantığı içerisinde destekleyen de bir MHP var. Bu süreç devam edecek. Cumhur ittifakı anlaşışı, Cumhur ittifakı politikaları 2023'ü iki saygıdeğer siyasi lider birlikte karşılayacak. Onların yol arkadaşları, onların dava arkadaşları 2023'e imzalarını atacaklar. Ne söylenirse söylensin, ne kadar saldırılırsa saldırılsın Türkiye' Cumhuriyeti Devletinin, devlet ve millet hayatıyla birlikte daha ileriye gideceğini 2023'ü karşıladığımızda müreffeh ve refah içerisinde olacağımıza inanıyoruz. Geliştirdiğimiz politikaları da bu yönde şekillendirmeye çalışıyoruz. Amerika Birleşik Devletlerine kimin başkan seçileceği Ankara'dan bakıldığında hiç kimseyi ilgilendirmiyor. Türk dış işlerini ilgilendiriyor. Türk Dış İşleri de, AK Parti de MHP de bu noktada tavrını çok açık koydu. Önemli olan Devletler arası ilişkileri ustalıkla yürütebilmek, devlet ve millet çıkarlarını bu ilişki içerisinde en üst seviyede tutabilmektir. Bizim önemsediklerimiz bunlardır." diye konuştu.

IŞIKVER: TÜM PLANLAR, SENARYOLAR BOŞA ÇIKTI
Kongrede konuşan MHP Elazığ İl başkanı Semih Işıkver, Ülkücü Hareketin Bilge Lideri Dr. Devlet Bahçeli'nin ortaya koyduğu öngörü, teşhis ve tespitler neticesinde ortaya çıkan Cumhurbaşkanlığı yönetim modeli ve Cumhur ittifakının, Türkiye Cumhuriyeti devleti üzerine oynanan senaryoları, planları, programları boşa çıkardığını söyledi.  
Türkiye'nin bölgesinde süper güç olduğunu ifade eden Başkan Işıkver, şu ifadelere yer verdi: "15 Temmuzu planlayan ve uygulamaya koyanların hayal ve hedeflerinin ellerinde patlamasına sebep olan Bilge Liderimiz Türk Devletinin ve Türk Milletinin yeniden kızılelmaya hedeflenmesine sebep olmuştur. Ülkemizin içinden geçmekte olduğu sıkıntılı süreçlerde Milli şahlanış ve dirilişin mihenk taşı olan partimiz Türkiye Cumhuriyeti devletinin gerek içerde gerekse dışarıda bölgesel bir güç olmasına vesile olmuştur. Terörün şahlanıp palazlandığı bir süreçten devlet olarak terörün kökünün kazındığı bir sürece evirilen, sadece sınırlarımız içinde değil sınırlarımızın ötesinde de terör örgütleri ve işbirlikçilerinin hayallerinin yerle yeksan edildiği bir duruma gelinmiştir. Başta PKK ve FETÖ olmak üzere Ülkemizin milli birlik ve kardeşliğine kast eden bütün illegal yapıların kökünün kazınmasına ve ortadan kalkmasına dönük mücadele Partimiz ve Bilge Liderimizin kararlı duruşu ile son terörist temizlenene kadar devam edecektir. Hiçbir alçak emel, hiçbir küresel komplo, hiçbir cani kumpas Türkiye’nin teslimini, diz çöküşünü göremeyecektir. Libya’da emperyalizmin oyunlarını bozan duruştur, Akdeniz’de Mavi vatanı ayakta tutan, Azerbaycan’da Karabağ’da, Türkün düşen bütün kaleleri yeniden fetheden de bu duruşun sonucudur. Velhasılı; Türk Dünyasının-İslam coğrafyasının ve dünya üzerindeki bütün mazlumların gözü, kulağı Türkiye ve Türk Milletinde, Türk Milletinin umudu Ülkücü hareket ve MHP’dedir. MHP demek terör ve işbirlikçilerine inen şamar demektir. MHP demek, mazluma uzanan el, Zalime inen tokat demektir. MHP demek, Siyaset yaparken küçük hesapların, gündelik arzuların, siyasi çıkarların ötesinde, makama-mevkiye, güce-kudrete ram olmadan Ülke ve millet için her şeyi göze alan bu uğurda gözünü kırpmadan can veren nesiller demektir. Üstlendiğimiz emanetler kutludur. Üstümüzdeki sorumluluk ağır olduğu kadar tarihidir. Ülkü şehitlerimizin anıları, yarım kalan hayalleri bizimledir. Taş duvarları medreseye çeviren, her biri gururumuz olan Yusufiyeli arkadaşlarımın hedefleri irademizdir. Karşımıza çıkarılan engelleri birer birer aştık, aşmaya devam ediyoruz. Bizler, milletimizin birlik ve beraberliği için kavli karar ettik. Kararımızdan da ucunda ölüm dahi olsa dönmeyiz, dönmeyeceğiz. Bizler; şanıyla şerefiyle, şehidiyle şühedasıyla edep ve erdemiyle tarihe adını kahraman diye yazdırmış Milliyetçi-Ülkücü Hareketiz."

YENİ YÖNETİM KURULU LİSTESİ

Konuşmaların ardından il başkanlığı seçimine geçildi.  Oylama sonucunda, MHP Elazığ İl Başkanlığına Semih Işıkver seçildi.

MHP İl Başkanı Semih Işıkver'in yönetim kurulu listesinde şu isimler yer alıyor: Abdulhamit Kaya, Abdullah Çelikel, Ali Bahadır Barut, Arif Çiçek, Alper Erdem, Bahattin Demirel, Cihan Fidan, Doruk Ziya Okubay, Fatma Sevinç Oğuzhan, Fethi Ahmet Şimşek, Ömer Bozduman, Galip Belhan, İbrahim Hanege, İbrahim Yıldırım, Mesut Bulut, Melih Efe, Muhittin Yılmazbaş, Mustafa Dilek, Ömer Aslan, Serdar Tuncer, İbrahim Erdem, Uğur Aykaç, Yusuf Kenan Derin, Zülfü Bal.

DİSİPLİN KURULU ÜYELERİ: Ruhi Dayı, Mevlüt Eflatun, Ozan Nacar, Tayfun Cangir, Mesut Eser, Eralp Ülgen, Bülent Kalınca.

ÜST KURUL DELEGELERİ

Semih Işıkver, Yunus Bal, Abdulhamit Kaya, Alper Erdem, Cihan Fidan, Melih Efe, Mesut Bulut, İbrahim Hanege, Mustafa Dilek, Bahattin Demirel.

Elazığ Medya

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER