MEB Onaylı Sertifika İle Kendi İşyerinizi Kurabilirsiniz

Güzellik Uzmanı Şeyda Karaca Korkmaz, Milli Eğitim Bakanlığı'ndan onaylı 4. seviye sertifikayı almayı başaran herkesin iş yerini açabileceğini söyledi...

MEB Onaylı Sertifika İle Kendi İşyerinizi Kurabilirsiniz

 

Şeyda Karaca Güzellik Merkezi ve Güzellik Akademisi kurucusu Şeyda Karaca Korkmaz, Güzellik kursu eğitimi hakkında gazetemize bilgiler verdi.

Profesyonel ve güler yüzlü ekibiyle müşteri memnuniyeti odaklı çalışan Şeyda Karaca Korkmaz

Aynı zaman Milli Eğitim Bakanlığı'ndan onaylı özel kurslar düzenleyerek donanımlı uzman yetiştiriyor.

Karaca, yaklaşık 6 aylık güzellik uzmanlığı kursu sonunda Milli Eğitim Bakanlığı'ndan onaylı 4. seviye sertifikayı almayı başaran herkesin iş yerini açabileceğini, hastanelerde,  güzellik merkezlerinde uzman olarak çalışabileceğini açıkladı…

Güzellik Akademisi kurucusu Şeyda Karaca Korkmaz ile yaptığımız röportaj şöyle;

Şeyda hanım sizi biraz daha yakından tanıyarak röportajımıza başlayalım istiyorum. Bize kendinizden ve Güzellik Merkezi açana kadar ki geçen süreçten bahseder misiniz?

21.08.1990 Elazığ doğumluyum. 7 sene hastane sektöründe en son yönetici olarak idari kadroda çalıştım. Daha sonra bir güzellik salonunda müdür olarak göreve başladım 3 sene çalıştıktan sonra çalıştığım yeri devir aldım. 4 senedir Şeyda Karaca Güzellik Merkezi ve Şeyda Karaca Güzellik Akademisi kurucusuyum. Alanımda birçok eğitimle kendimi geliştirdim.

Cilt lazer epilasyon, Bölgesel Zayıflama, Kalıcı Makyaj, İğneli epilasyon, Medikal el ayak bakımı belgelerim var ve bunların yanında mesleki yeterlilik belgem var. Aynı zamanda MEB bağlı Güzellik uzmanı yetiştiriyorum.

Güzellik Merkezinde Hangi Hizmetler Veriyorsunuz?

Lazer Epilasyon. İğneli Epilasyon, Bölgesel Zayıflama, Cilt bakımı Cilt bakımın altında leke tedavileri, gençleştirme, klasik bakım, Medikal bakı, profesyonel bakım bunların hepsini yapıyoruz. Medikal el ayak bakımı var bunların içerisinde mantar tedavisi, kalınlaşmış deforma tırnak nasır, siğil, batık tırnak, kuaför hizmetlerimiz var, birde kalıcı makyaj yapıyoruz.

Güzellik Eğitimi Verdiğinizi Biliyoruz, Bize Bu Konuda Bahseder misiniz ?

Milli Eğitim Bakanlığına bağlı eğitim kurumuyum, kursiyerlerin bize başvurması sonrasında hangi belgeyi almak, hangi dalda kendini yetiştirmek istiyorlarsa onların sürelerine göre bir eğitim programımız oluyor. Eğitim programını teoriyle başlayıp daha sonra canlı model üzerinde uygulamaya geçiyoruz. Sonrasında milli eğitimin yaptığı sınavla başarılı olmaları taktirinde güzellik uzmanlığı belgelerini alıyorlar.

Talep Ne Kadar ?

Talep oldukça fazla, meslek üzerine eğitim aldıkları için bulunmaz bir fırsat olarak görüyorlar

ve Elazığ'da tek olduğumuz için talep oldukça fazla. Cinsiyet ayrımı yok, erkek ve bayan kursiyerlerimiz var. Oldukça yoğun geçiyor eğitimlerimiz.

Belge Alma Zorunluluğu Var mıdır?

Kesinlikle belgeleri alma zorunluluğu var. Her hangi bir kurumda, güzellik merkezinde çalışasın ya da kendi iş yerine sahip olsun. Ne olursa olsun bu belgeye sahip olmak zorunda. Eğer belgesiz eleman çalıştırıyorsa ya da belgesiz iş yeri açma bir durumu varsa çok ağır cezaları var.

Başvuru şartları nelerdir ?

Her hangi bir mezuniyet durumu yok, cinsiyet ayrımı yok, ilköğretim mezunu olan kişi bile bize başvuru yapabiliyor. Bazı belgeler istiyoruz onları toparladıktan sonra başvuru yapabiliyor.

Eğitim süreci nasıl ilerliyor?

Daha öncede bahsettim, hangi alanda eğitim almak istiyorlarsa, örnek vermememi isterseniz Güzellik uzmanlığı eğitimi 826 saat 4. Seviyedir bununla iş yeri açılabilir aynı zamanda ustalık denkliği vardır. 6 ay kadar bir eğitim süresi oluyor, bu sürenin sonucunda hem uygulamalı hem teori şeklinde sınav oluyor. İkisinde de başarılı olmaları taktirinde hemen belgelerini alıp hem iş yeri açabiliyorlar, hem de eleman olarak çalışabiliyorlar.

Kursun sonunda kursiyerlere ne gibi imkânlar sağlanıyor?

Bize başvuran kursiyerler başarılı olmaları sonucunda meslek kazanıyorlar.  Günümüzde de çok önemli bildiğiniz gibi. Uçsuz bucaksız bir sektör sürekli yeniliklerle olan bir sektör. Hastanelerde, güzellik salonlarında, ya da bir klinikte güzellik uzmanı olarak görev alabilirler aynı zamanda kendi iş yerlerini kurup, elaman çalıştıra bilirler. Ya da bu belgeyle eğitmen olurlar eğitim verebilirler.

İş yeri açmak için kursiyerlere ne gibi katkılarınız bulunuyor?

Anahtar teslim salon kurumları yapıyoruz, iç bağlantılarımızda Elazığ’ın birçok yerinden cihaz temin edebiliyoruz. İkili ilişkilerimizi kullanarak ekipman alımlarını da sağlıyoruz.

Son olarak eklemek istediğiniz neler?

Kendini bu sektörde geliştirmek isteyen, adım atmak isteyen tüm kursiyerler başvurabilir. Gerçekten uçsuz bucaksız sektör, yeniliklere açık bir sektör, kendini geliştire bilecekleri sektör. Kadın olduğu sürece, bakım olduğu sürece biz varız diyorum. Ölmeyecek bir sektör olarak görüyorum.  Çok değerli bir mesleğimizin olduğunu düşünüyorum çünkü insanların bir yerde hayatına dokunuyoruz. Bir yerde hayatlarını etkiliyoruz. Bu işe merakları varsa bize başvursunlar gerisini bize bıraksınlar.

Elazığ Medya

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER