Prof. Dr. Yasemin Açık, Türkiye'nin En Güçlü 50 İş Kadını Arasında Yer Aldı

14 Mayıs'ta yapılacak olan 28. Dönem Milletvekili Genel Seçimi'nde Elazığ Bağımsız Milletvekili Adayı olan Prof. Dr. Yasemin Açık, Fortune Türkiye Dergisi'nin Türkiye'nin En Güçlü 50 İş Kadını' listesinde yer aldı.

Prof. Dr. Yasemin Açık, Türkiye'nin En Güçlü 50 İş Kadını Arasında Yer Aldı

Cumhuriyet tarihi boyunca Doğu Anadolu Bölgesi’ne yapılmış en büyük özel sektör yatırımları arasında yer alan Seza Çimento Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Yasemin Açık, Fortune Türkiye Dergisi tarafından bu yıl 13’üncüsü açıklanan “Türkiye’nin En Güçlü 50 İş Kadını” listesinde üst üste altıncı kez yer aldı.

Sürdürülebilirliği tüm iş yapış biçimlerine adapte eden, geleceği ve dönüşümü iyi okuyabilen kadın liderlerden oluşan “Türkiye’nin En Güçlü 50 İş Kadını” listesinde, yöneticinin kariyer çizgisinde nasıl ilerlediği ve sosyal-kültürel kalkınmaya etkisi temel kriterler olarak dikkat çekiyor. Kurumsal yönetimin temel ilkeleri olan; etkililik, tutarlılık, şeffaflık, objektiflik, hesap verebilirlik, katılımcılık ve sorumluluk ilkelerinin tüm yönetim kademesinde benimsenmesini ve uygulanmasını sağlayan ve denetleyen Türk iş dünyasının kadın başkanları, yöneticileri ve CEO'larından oluşan “Türkiye’nin En Güçlü 50 İş Kadını” listesinin en büyük mottosu da kadının küresel ekonomideki işinin büyüklüğü ve önemi, işin sağlığı ve yönü, kadının kariyeri, sosyal ve kültürel etkisi.

PROF. DR. YASEMİN AÇIK: “ŞEHRİM, BÖLGEM VE ÜLKEM İÇİN ÇALIŞMAYA DEVAM EDECEĞİM”

Bir liste olarak başlayan Fortune MPW’nin (Most Powerful Women) dünyanın önde gelen liderlik topluluğuna dönüştüğüne dikkat çeken Prof. Dr. Yasemin Açık, “Hayatım boyunca yaptığım tüm işlerde bölgeler arası gelişmişlik farkını, gelir dağılımındaki adaletsizlikleri ve toplumsal konulardaki sorunları çözmeyi önceliklendirdim. Yatırımlarımı ve çalışmalarımı memleketim Elazığ’da gerçekleştirerek, hemşehrilerimizin, özellikle de kadınların hayatına dokunmaya özen gösterdim. Tüm bu çalışmalarım neticesinde ülkemizin en prestijli yayınlardan biri olan Fortune Dergisi tarafından hazırlanan listede bir kez daha yer almaktan onur duydum. Elâzığ’ımız, bölgemiz ve ülkemiz için çalışmaya, üretmeye, emek vermeye, topluma katkı sağlamaya devam edeceğim” dedi.

Elazığ Medya

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER